Get Adobe Flash player

 

Proiect „Nasz Bezpieczny Świat” ["O lume mai sigură"], este declarația autorului Artistului Fotograf Marek Czarnecki, despre lumea moderna, în care trăim și care ofera pentru noi un nivel ridicat de securitate în același timp, ne impune la mai multe restricții, pe care ni le asumăm, ca un cost necesar de a asigura și menține siguranța noastră și calitatea vieții în civilizația noastră realizată în ultimile zece ani.

 

Autorul nu intenționează să discute despre validitatea a restricțiilor adoptate, în timp ce trece prin proiectul de a prezenta punctul de vedere al autorului, arătat cu imagini fotografice create pe bază propriei sale invenții, și implementat cu figuranţi - voluntari. Prin pronunția imaginilor, Autorul intenționează să provoacă pe destinatarul forțându-l să reflecteze și să se gândească cu privire la sensul și esență a timpului nostru și a posibilelor variante ulterioare de dezvoltare a culturii și civilizației noastre.

 

Fotografii la proiect au fost făcute pe locație în mediul urban, rural, industrial, transport public, locuri de activități culturale și sportive, precum și la locația în natură. În sesiuni foto au participat peste o sută de figuranţi - voluntari,

 

Proiectul a fost dezvoltat cu ajutorul considerabil al orașului Toruń (Toruńska Agenda Kulturalna [Agenda Culturală din Toruń] ), studenţilor din Uniwersytet Mikołaja Kopernika [Universitatea de numele Mikołaj Kopernik], membri de la Uniwersytet Trzeciego Wieku [Universitată de Vârstă a Treia], multe instituți guvernamentale de stat şi locale, precum și companii și persoane fizice. La Toţi, autorul si echipa doreşte să le mulțumesca pentru ajutorul lor.

 

Rezumatul proiectului, este pregătit de artist ca o expoziție, însoțită de reportajul fotografic și de filmare video. Prima ediție a avut loc în martie 2013, când la cea mai mare sală la Ratusz Staromiejski w Toruniu [Primărie Orașului Vechi din Toruń], au venit mulţi oaspeți. Expoziția "Nasz Bezpieczny Świat" [" O Lume Mai Sigură "] are 120 de fotografii referitoare la libertate și securitate. Caracterele afișate sunt metafore a problemelor de securitate, ceea ce duce poate inevitabil la o sclavie tot mai mare. Expoziția își propune să încurajeze privitorul la propriile cercetări și la reflecții, pentru a răspunde la întrebările despre esența libertății în lumea modernă. Unicitatea și forma inovatoare a fotografiei și imaginile ne permit să concluzionăm că artistul si-a atins obiectivul.

 

Despre calitatea proiectului „Nasz Bezpieczny Świat” [" O Lume Mai Sigură"], spune de faptul, că multe dintre aceste lucrări au fost premiate la concursurile fotografice internaționale de prestigiu și artistice.

 

 

 

AUTHOR

 Marek Czarnecki
Artist Photographer

www.marekczarnecki.eu

 

Facebook

stat4u